Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

homepage 16 listopad

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

ROK ZMĚNY: ZAČÍNÁME!
(NEJVĚTŠÍ ON-LINE DEMONSTRACE, DNES OD 18.00)

↓↓↓ DEJTE VĚDĚT, ŽE SE PŘIPOJÍTE (FACEBOOKOVÁ UDÁLOST) ↓↓↓

FACEBOOKOVÁ UDÁLOST ZDE


SLEDOVAT DEMONSTRACI NA FACEBOOKU

↓↓↓ Nepoužíváte Facebook?↓↓↓
SLEDOVAT DEMONSTRACI NA YOUTUBE


JAK BUDE VYPADAT ON-LINE DEMONSTRACE „ROK ZMĚNY: ZAČÍNÁME!”

On-line protest se dá přirovnat k interaktivnímu televiznímu vysílání. Uvidíte, kolik lidí se připojilo a Vy sami budete moci přímý přenos komentovat v jeho průběhu. To vše, jakmile si přenos zapnete. Demonstrace se odehraje 16. 11. Začínáme v 18:00. Pojmenujeme hlavní problémy, připomeneme si výročí sametové revoluce a zahájíme klíčový rok moderní historie naší republiky: „Rok změny”.


PROGRAM ON-LINE DEMONSTRACE „ROK ZMĚNY: ZAČÍNÁME!“ JE ROZDĚLEN DO 3 HLAVNÍCH BLOKŮ:

1/ PROTEST
Jasně zformulujeme aktuální problémy, které nesmí zapadnout.
Vystoupí například: J. Šlerka (ředitel Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky), Tomáš a Tamara Klusovi (hudebníci), Z. Vlasatá (Deník referendum), D. Münich (ekonom), M. Bartoníčková (dobrovolnice v nemocnici), M. Šteindler (herec a režisér)

2/ 1989 A DNES
Připomeneme si výročí 17. listopadu 1989 a podíváme se na příčiny úspěchu sametové revoluce.
Vystoupí: Monika MacDonagh Pajerová (pedagožka, studentská vůdkyně 1989), O. Sommerová (dokumentaristka), J. Dědeček (hudebník a spisovatel)

3/ ROK ZMĚNY
Co dělat pro to, aby v příštích volbách posílily demokraté?
Vystoupí představitelé opozičních stran: M. Němcová (ODS), M. Jurečka (KDU-ČSL), M. Pekarová Adamová (TOP09), V. Rakušan (STAN), I. Bartoš (Piráti)

Bude to pěkně našlapaných 90 minut. Zazní také hlasy lidí, kteří jinak nejsou v mediálním prostoru tolik slyšet. Těšíme se, že se přímo do přenosu zapojíte i Vy.


----------

PROČ JE POTŘEBA PROTESTOVAT A SPOLEČNĚ NASTARTOVAT ROK ZMĚNY

Rok 2019 byl rokem masových protestů.
Rok 2020 je rokem krize.
Rok 2021 bude Rokem změny a nové naděje.

Pandemie odhalila hlubokou politickou krizi v naší zemi. Je potřeba všechny nové problémy jasně pojmenovat a společně vykročit dál. Přidejte se a ukažte, že i když jste zodpovědně zavření doma, stále Vám záleží na tom, co se kolem děje. Právě teď by bylo velkou chybou polevit.

Proč zrovna Rok změny? Protože do voleb zbývá pouhý rok. Pondělní demonstrací toto klíčové období odstartujeme. Svojí účastí pomůžete tomu, aby se věci začaly měnit k lepšímu dřív, než bude pozdě.

Je potřeba se semknout a společně krizi překonat. Je tedy na každém z nás, abychom napnuli síly a co nejdříve se odrazili ode dna. Koronavirová krize potvrdila zásadní věc - v těžké situaci nám nijak nepomůže autoritář, který má všechno pod palcem, nýbrž spolupráce. Spolupráce aktivních a solidárních občanů, kteří jsou schopni se propojit, překonat vzájemné neshody a jít za společným cílem. V krajských a senátních volbách se ukázalo, že to samé může fungovat i v celostátní politice.

Před rokem jsme vyzvali opoziční strany, aby přišly s plánem vedoucím k vítězství demokracie ve volbách do Poslanecké sněmovny. Plány už se rýsují a je tedy čas mluvit i o nich.

Nebýt pandemie, sešli bychom se osobně, naživo, na Letné. To teď není možné. COVID-19 od ledna utlumuje veřejné aktivity i veřejná shromáždění. I přesto je však potřeba, abychom jako občané dali hlasitě najevo svůj názor. A je potřeba, abychom to udělali společně. Proto jsme se rozhodli uspořádat největší online demonstraci ROK ZMĚNY: ZAČÍNÁME!

Budeme protestovat doma, a přesto veřejně, sami, a přesto společně.

NASTÁVÁ ROK ZMĚNY. 11 měsíců, ve kterých musíme dokázat, že arogance a střet zájmů do politiky nepatří.


PODPOŘTE TUTO UDÁLOST

Věnujte chvilku a dejte svému okolí vědět, že se zúčastníte, a pozvěte své přátele. LETÁK KE STAŽENÍ A TISKU

PODPOŘTE DEMOKRATICKÉ HODNOTY A DARUJTE na pokrytí nákladů na zajištění akce.

REGISTRUJTE SE JAKO (ONLINE) DOBROVOLNÍK: https://milionchvilek.sinch.cz/

KONTAKT PRO MÉDIA: [email protected]


PROČ POŘÁDÁME DEMONSTRACI ON-LINE?

Situace kolem pandemie koronaviru momentálně nic jiného neumožňuje. Online jednají vlády a firmy, online se setkávají přátelé i rodiny. Současná situace, kdy se nemůžeme scházet, však nabízí také nové příležitosti jak vyjádřit občanský postoj a nesouhlas. Nemůžeme se sejít fyzicky, ale to nás neumlčí.

MOHU SE ÚČASTNIT ON-LINE PROTESTU I KDYŽ NEMÁM ÚČET NA FACEBOOKU?

Samozřejmě ano. Stačí Vám připojení k internetu. Na milionchvilek.cz/demonstrace se může k protestu připojit úplně každý.

JAK BUDE ON-LINE PROTEST PROBÍHAT?

On-line protest Rok změny: Začínáme! se dá přirovnat k interaktivnímu televiznímu vysílání. Uvidíte, kolik lidí se připojilo a Vy sami budete moci přímý přenos komentovat v jeho průběhu. To vše, jakmile si přenos zapnete. Stačí, když budete v pondělí 16. 11. na internetu a v 18.00 kliknete na tento odkaz. Jakmile to uděláte, uvidíte přímý přenos protestu.

PROČ JE DŮLEŽITÉ SE PŘIPOJIT?

Je důležité o sobě navzájem vědět, je třeba občanskou společnost udržet v chodu. Veřejné akce jsou zrušeny a pandemie ochromila kulturu i mnoho dalších odvětví. Ale to nás nemůže zastavit. Je čas hledat nové cesty a ukázat, že je tu stále velká skupina lidí, kterým není stav naší země jedno.

KDE SE DOZVÍM O PROTESTU VÍCE INFORMACÍ?

Stačí kliknout na odkaz milionchvilek.cz/demonstrace.

MŮŽU S PROTESTEM NĚJAK POMOCI?

Jsme rádi, že se tolik z Vás ozvalo s nabídkou pomoci. Přepošlete prosím tento e-mail ostatním, pozvěte lidi přes sociální sítě, sdílejte událost na svých profilech, pozvěte ostatní osobně nebo přes SMS. Můžete také u Vás v domě vylepit plakátek A4, který najdete tady.


MAPA POMOCI

Pokud chcete do mapy zadat novou nabídku či důležité informace a tipy na již existující iniciativy, vyplňte formulář zde.
Pokud byly poptávka či nabídka již uspokojeny, dejte nám to vědět na [email protected]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Související články

16. 11. 2020, 08:00

homepage 16 listopad po

10. 11. 2020, 11:45

homepage 16 listopad

09. 08. 2020, 11:45

homepage 30 chvilek