Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by vám neměly uniknout (5.2-11.2.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Opět za sebou máme turbulentní týden. Zatímco většině z nás došla trpělivost už dávno, komunistům až tento týden. Zjistili totiž, že premiér neplní své sliby. Bingo! Napínavé jednání o prodloužení nouzového stavu sledujeme, zatím by nám však neměly uniknout následující zprávy:

Nový “systém” kompenzací pro podnikatele narazil na jejich odpor

Vicepremiéři Alena Schillerová a Karel Havlíček v pondělí oznámili, že připravují změnu kompenzací firem a živnostníků. “Systém”, sepsaný na stránku A4, zatím neoslnil zástupy podnikatelů čekající na slibovanou “včasnou a spravedlivou pomoc pro všechny”. Podnikatelé, se kterými vláda o novém “systému” vyjednávala, jsou překvapení, že není dle dohody založený na nákladech. Paradoxem je, že celková podpora v novém “systému” může být pro některé subjekty výrazně nižší.

Zdroj: denikn.cz

Opozice prozatím zabránila schválení lex Dukovany. O osudu zákona se zřejmě rozhodne příští pátek

Část opozice požaduje, aby ze stavby nového jaderného bloku v Dukovanech byly explicitně vyloučeny firmy z Ruska a Číny. Ty totiž podle názorů tajných služeb a expertů mohou ohrozit bezpečnost Česka. Vládní ANO se takovému závazku bůhvíproč brání a snaží se zákon protlačit co nejrychleji. Koaliční ČSSD chce zůstat v rovině doporučení a firmy z obou diktatur do tendru nepřizvat. Jakoby její doporučení hnutí ANO někdy bralo v potaz. Opozice si obstrukcemi vynutila odložení zákona.

Zdroj: aktualne.cz

Splnění slibu Andreje Babiše, že zatočí s exekucemi, je stále v nedohlednu. Jeho poslanci totiž blokují projednání klíčového zákona

Ve středu Česko mohlo udělat zásadní krok směrem k pomoci statisícům Čechů, kteří se ocitli v dluhové pasti. Projednávat se totiž měla dlouho očekávaná novela exekučního řádu. Cílem bylo proces exekucí zjednodušit a zlevnit, a zamezit tak byznysu s pohledávkami, který jejich ceny uměle tlačí nahoru. Změna je přitom potřebná zejména v této době. Proti novele se dlouhodobě staví ODS a vládní ANO, přestože jde o programovou prioritu vlády. Kvůli hlasům hnutí se ve středu nakonec o úpravách exekucí vůbec nejednalo.

Zdroj: archiv.ihned.cz

Babiš větří šanci, požaduje jeden volební obvod. Opozice je proti

Premiér Babiš, který minulý týden tvrdě zaútočil na Ústavní soud poté, co zrušil klíčové pasáže volebního zákona, prozradil, jak si představuje jeho budoucí podobu. Hnutí ANO podle jeho slov bude usilovat o to, aby se Česko proměnilo v jediný volební obvod. Došlo by tím ke zrušení krajských kandidátek. Andrej Babiš by byl volebním lídrem ANO v celé republice, což by mu přišlo vhod vzhledem k tomu, že mu zoufale chybí lidi a celou značku postavil sám na sobě. I podle interní analýzy hnutí by právě taková varianta byla pro ANO nejvýhodnější. Tvrdě proti zrušení volebních obvodů se ovšem staví opozice, s níž Babiš nutně musí nalézt kompromis. Opozice totiž drží většinu v Senátu, který nemůže být u volebního zákona přehlasován. Zdá se, že o to, jak budeme volit, se ještě povede lítý boj.

Zdroj: ceskenoviny.cz

Do voleb zbývá 238 dní. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku