Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (23.2-29.3.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí přátelé,

prezident štěpící zemi a pracující pro kremelskou propagandu, vicepremiér, který nám opakovaně lže, premiér, který bagatelizuje útok ruských špionů, při kterém zemřeli dva spoluobčané, to nelze nechat bez odezvy.

Nejen na Václavské náměstí dnes od 18:00 svoláváme DEMONSTRACI: Hrad za hranou, republika v ohrožení! Naše demokracie trpí vážnými nemocemi a občanská společnost ji může pomoci vyléčit. Samozřejmě při dodržování všech protiepidemických opatření (rozestupy, respirátory, ruce, apel na testování apod. - více ve facebookové události).

NA VYJÁDŘENÍ HLAVY STÁTU K VRBĚTICÍM JSME ČEKALI OSM DNÍ. DOČKALI JSME SE LŽÍ, ZE KTERÝCH TĚŽÍ JEN PUTINOVSKÁ PROPAGANDA.

Na začátku projevu prezidenta Zemana jsme se dozvěděli, že se více než týden věnoval studiu materiálů. Jak je tedy možné, že relativně krátký projev obsahoval nepravdivé a pro ČR škodlivé informace? Kromě jiného prezident tvrdil, že policie pracuje se dvěma vyšetřovacími verzemi případu, což následně vyvrátil např. nejvyšší státní zástupce. Prezident tak zpochybnil (jako jediný představitel zemí NATO a EU) závěry českých tajných služeb. Dal tím prostor dezinformacím a putinovskému režimu, který okamžitě začal zapojení svých agentů do kauzy Vrbětice bagatelizovat. Jedna země a dva různé hlasy z nejvyšších míst (prezident vs. vláda podpořena BIS a státním zástupcem), to není dobrý signál. Spojenci v NATO a EU jsou znejistěni a prokremelská propaganda jásá.

Zdroj: irozhlas.cz

FINÁLNÍ VERDIKT Z BRUSELU - PREMIÉR ANDREJ BABIŠ JE VE STŘETU ZÁJMŮ A PORUŠUJE TAK UNIJNÍ I ČESKOU LEGISLATIVU.

Co z toho plyne pro naši zemi? Když ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová tvrdí, že ČR žádné peníze vracet nebude, je to pouze menší část pravdy. Dotace totiž EU vyplácí zpětně, nebudeme tedy sice nic vracet, jenže národní instituce již proplatily projekty za 155 milionů korun a zatím se nemají k jejich vymáhání zpět. Dále nikdo nespočítal ušlou příležitost pro ČR, neboť dotace Babišových firem mohl získat někdo jiný v souladu s pravidly, což se již pravděpodobně nestihne. A další velké riziko představuje výzva nejsilnější lidovecké frakce Evropského parlamentu, aby Evropská komise přezkoumala dodržování podmínek EU na ochranu unijního rozpočtu. Což zjednodušeně znamená konec unijním dotacím pro celou ČR, dokud si premiér Babiš svůj střet zájmů nevyřeší.

Zdroje: irozhlas.cz a seznamzpravy.cz

VÝBUCHY VE VRBĚTICÍCH NEVYŘADILY ROSATOM ZE HRY NA PŘÍSTAVBU DUKOVAN. VLÁDNÍ POSTOJ JE BLAMÁŽ, Z ADRESÁTŮ NENÍ VYLOUČEN CELÝ ROSATOM, ALE POUZE JEDNA Z JEHO 400 DCEŘINÝCH FIREM.

Reakce Ruské federace na odhalení zapojení dvou agentů ruské tajné služby GRU do výbuchu ve Vrběticích je jednoznačně nepřátelská. Naše vláda ale stále vytváří prostor, jak nepříteli vložit do ruky kritickou infrastrukturu našeho státu a naši bezpečnost. Dnes bude jednat Stálý výbor pro výstavbu nových jaderných zdrojů, kde by opozice měla požadovat změny vedoucí k jednoznačnému vyloučení Rosatomu a transparentnosti v další přípravě tendru bez matoucí fáze bezpečnostního posouzení.

Zdroj: irozhlas.cz

HAMÁČEK JMENOVAL SVÝM POLITICKÝM NÁMĚSTKEM MICHALA HAŠKA. ZEMANOVA ČLOVĚKA A PODPOROVATELE NOČNÍCH VLKŮ. ZVLÁŠTNÍ VOLBA V DOBĚ NEJVĚTŠÍ KRIZE ČESKO-RUSKÝCH VZTAHŮ OD ROKU 1989.

Hašek se stáhl do ústraní po své proslulé účasti na lánském puči, který organizoval prezident Zeman proti Bohuslavu Sobotkovi. Hašek pak opakovaně lhal v televizním vysílání, když se snažil schůzku v Lánech popřít. Dalším sporným momentem jsou fotografie zachycující Michala Haška s proruskou motorkářskou skupinou Noční vlci. Někteří členové této skupiny bojovali po boku separatistů na východě Ukrajiny. “Ideální” náměstek ministra vnitra v době hybridní války.

Zdroj: irozhlas.cz

JIŽ ROK NENÍ EET V PROVOZU, ALE ÚŘEDNÍCI NÁS ROČNĚ STOJÍ TÉMĚŘ 200 MILIONŮ.

Vláda sejmula z podnikatelů břemeno EET, aby kompenzovala dopady pandemie. EET tak nefunguje, ale zaměstnance Finanční správa zredukovala jen mírně, ze 441 osob na 390. Navíc podle analýz Nejvyššího kontrolního úřadu, Hlídače státu či opozičních Pirátů, jsou dopady EET na výběr daní sporné a věrohodnost údajů o jejich měření je diskutabilní.

Zdroj: archiv.ihned.cz

Děkujeme za váš zájem, pozornost i podporu. Budeme se těšit na setkání na Václavském náměstí nebo některém z více než 70 míst v České republice. A pokud se nemůžete zúčastnit, pusťte si živý přenos demonstrace z Prahy na https://www.youtube.com/watch?v=Zfc5QkOXWvk.

Do voleb zbývá 161 dní.

#rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku