Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Změna na postu předsedy spolku

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

do krajských a senátních voleb zbývá pouze pět dní. Avšak dnes pro Vás mám ještě jednu novinku. Prosím přečtěte si tento e-mail celý a podívejte se na toto video.

Proč Vám dnes píšu?

Stejně jako Vám, i mně vadí otřesná úroveň politiky naší vlády a společenské problémy, které z toho vyplývají. Proto Vy, já a dalších 450 000 demokratů každý den společně přinášíme nové impulzy do veřejného prostoru. A přestože těžiště našich aktivit vždy bude na úrovni občanské společnosti, vítáme, když se Vy nebo Vaši známí rozhodnete politicky zapojit. Právě lidi jako Vy jsou teď v politice nejvíce potřeba.

To souvisí se současnými organizačními změnami ve spolku Milion chvilek, se kterými Vás chci seznámit. Věc se má takto: **Mikuláš Minář zvažuje vstup do politiky. Zatím neučinil definitivní rozhodnutí, ale ve chvíli, kdy jeho úvahy nabyly vážnější podoby, vzdal se výkonu pravomocí předsedy spolku. Nyní z tohoto postu odstupuje i formálně. Členové spolku následně zvolili do role předsedy mě, Benjamina Rolla. **

Jak to vnímám já

S Mikulášem, Jiřím Zévlem a dalšími jsme založili Milion chvilek pro demokracii s vírou v opravdovou politickou a celospolečenskou změnu. Ale ani ve snu jsme si nedokázali představit, jak velký ohlas naše aktivity budou mít a jakým způsobem se dokáže občanská společnost semknout.
Pouze díky Vám a tisícům dalších dárců hlas občanské společnosti v naší zemi nadále sílí.

Z Milionu chvilek jste spolu s námi vybudovali celorepublikové hnutí. Je to naše společná práce, která ale zdaleka nekončí. Krajské a senátní volby jsou za dveřmi a parlamentní volby nás čekají již příští rok. Je nám ctí, že spolu s Vámi můžeme pracovat na tom, abychom měli schopnější a důvěryhodnější politiky, kteří respektují demokratické principy a váží si občanů této země.

Máme za sebou dva roky práce, odhodlání a mnoha inspirujících setkání. Mikuláš sice odstupuje z role předsedy, ale já jsem klidný a naplňuje mě naděje. Hnutí Milion chvilek totiž zdaleka není tvořeno jen předsedou. Tvoří ho všichni aktivní lidé, kteří věří společné myšlence.

Role Milionu chvilek se nemění

Už od samého počátku spojujeme lidi, kterým na demokracii záleží. A že Vás je opravdu hodně! Slovo nás všech získalo ve veřejné debatě skutečnou váhu. Hlídáme a kultivujeme demokracii. Daří se nám spojovat společnost odspodu – na občanské úrovni, mimo systém politických stran. Dnes a denně se ukazuje, že právě v tom je jedinečná síla Milionu chvilek. Proto se nikdy nestaneme politickou stranou a ani žádnou konkrétní politickou stranu nebudeme podporovat.

Milion chvilek je hnutí tvořené aktivními lidmi. Jste to Vy, Vaše hodnoty a Vaše přesvědčení. To je jádro všeho, co děláme. Tak to vždycky bylo a tak to také zůstane. A jste to opět Vy, Váš čas, Vaše činy a Vaše dary, díky kterým se naše společnost mění k lepšímu.

Dalším krokem jsou krajské a senátní volby. Čekají nás již za pět dní. Pojďme udělat vše pro to, aby v nich uspěli poctiví a prodemokratičtí politici.

Přeji Vám pevné zdraví a příjemné prožití Dne české státnosti.

Za Milion chvilek pro demokracii

Benjamin Roll
PS: V tomto videu se ke změně předsedy vyjadřujeme s Mikulášem oba.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku