Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

V rozhovoru pro Deník N Šlachta stále nevylučuje spolupráci s ANO

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Lídr hnutí Přísaha Robert Šlachta odpovídal ve Studiu N na to, jaké má, nebo spíše nemá, plány, jak zlepšit Česko. Stále platí, že o novém “hnutí pro občany” nevíme téměř nic konkrétního. Třeba jak budou řešit problémy, na které upozorňují v programu, nebo s kým by v případě zvolení do Sněmovny spolupracovali, ani to, s kým by nespolupracovali. Všechno se prý uvidí po volbách, což už je trochu pozdě...

“Nemíním vykopávat příkopy mezi žádnou stranou a na nikoho plivat. Nebudu se k tomu teď vyjadřovat. Čekám na výsledek a pokud třeba bude programová shoda s Piráty nebo s ANO, podpoříme Piráty nebo ANO. Uvidíme, co po volbách”.

Tohle bohužel není odpověď, která by nám dala jasný příslib změny. Po delším naléhání se podařilo z Roberta Šlachty alespoň dostat odpověď na Babišovo trestní stíhání.

“Zase nehodlám na nikoho plivat a kopat příkopy, ale trestní stíhání je problém.”

To rádi slyšíme, ale je to trochu déjà vu roku 2017. Po čtyřech letech katastrofální vlády ANO s komunisty a SPD už dobře víme, že trestní stíhání je jen jedním ze zásadních důvodů, proč Andrej Babiš nesmí být znovu premiérem.

Konkrétních odpovědí jsme se nedočkali ani v souvislosti s programovými cíli. “Nějakým způsobem to vyřešíme, nechte to na nás. Jak konkrétně budeme naplňovat body v programu, teprve představíme. Nemůže mít každá strana jasný návod na to, jak řešit reformu, pak se s ostatními nedohodneme a budeme v klinči. Uvidíme, co po volbách.” Jeden z mála jasně formulovaných bodů v programu je příslib zajištění opravy vlakových vagónů z vlastních opravárenských kapacit, a mimochodem firmu s tímto konkrétním předmětem podnikání vlastní Vít Bárta, o kterém se v souvislosti s Přísahou často mluví.

Snad se více dozvíme v předvolebních diskuzích, do kterých se Přísaha podle posledních průzkumů nejspíš nominuje. Prozatím ale zůstává nejasné, na kterou stranu se Přísaha postaví v případě zvolení do Poslanecké sněmovny.

Faktem zůstává, že jsou na výběr demokratické koalice, které slíbily, že se s Andrejem Babišem, extremisty ani komunisty po volbách nespojí. To dává voličům jasný signál změny. Tohle Robert Šlachta neslíbil. Je třeba podpořit ty, kteří mají vůli změnu přinést. -> milionchvilek.cz/chcitozmenit

Do voleb zbývá 63 dní. #rokzmeny

Zdroj: https://denikn.cz/678218/studio-n-se-stihanym-babisem-ne-jinak-prikopy-nekopu-rika-slachta-za-prisahou-podle-nej-nikdo-nestoji/

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku