Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Ulhaný premiér a ministryně falešných obvinění

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Státníci dávají nepřípustná prohlášení, která podkopávají důvěryhodnost klíčových institucí.

Před týdnem Ústavní soud zrušil klíčové části volebního zákona, kvůli kterým neměly hlasy ve volbách do Poslanecké sněmovny stejnou váhu. Za protiústavní prohlásil i násobně zvýšenou procentuální hranici, kterou musí překonat koalice, aby se dostaly do parlamentu. Samotné rozhodnutí je dobrou zprávou. Reakce některých státníků jsou však na pováženou.

Je nepřípustné, jak se k rozhodnutí soudu staví Andrej Babiš a ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Osobní útoky na soudce, manipulace, lži a dokonce nařčení soudců z korupce. Snaha podkopat důvěru lidí v klíčovou instituci našeho státu. Ať už to dělají promyšleně, nebo jen nezvládli své emoce, tohle si politická reprezentace nesmí dovolit, i když jim třeba rozhodnutí nehraje do karet!

Teď je míč na straně politiků

Rozhodnutí soudu přichází pár měsíců před volbami. Strany ve sněmovně mají rozdílné zájmy. Objevují se obavy o to, aby byl nový volební zákon dostatečně kvalitní. Je však na politicích, aby přišli s kvalitním návrhem. A včas. Je to jejich práce. Situaci pečlivě sledujeme.

Do voleb zbývá 238 dní. Letí to, že? Nenechme si stát unést politiky, kteří sledují své vlastní zájmy. Připravme společně cestu změně.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku