Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

To myslíte vážně, pane Hamáčku?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Ministerstvo vnitra navrhuje, aby v budoucnu bylo možné odložit volby i opakovaně. Prosíme, sdílejte, toto je velmi důležité!

Úřad přišel s návrhem změny bezpečnostních zákonů. Jak jsme psali už o víkendu, na nových předpisech pracoval od června. Jarní vlna pandemie covidu-19 totiž odhalila jejich některá slabá místa.

I přes kritiku ústavních právníků však ministerstvo v návrhu ponechalo možnost odložit opakovaně volby. To by byla velmi nebezpečná a zneužitelná změna.

Volby lze v nouzovém stavu odložit zákonem už nyní, nanejvýš však o šest měsíců. Za tu dobu by se stát měl být schopen situaci přizpůsobit a volby i za výjimečných okolností připravit. Hamáčkův resort však navrhuje, aby bylo toto logické časové omezení zrušeno. Stačilo by, aby platil některý z krizových stavů, a volby by bylo možné odkládat donekonečna. Obzvlášť, jsou-li preference mé strany nebo hnutí zrovna nízko, že ano?

Také se vám v hlavě rojí děsivé scénáře o tom, jak sledujete kroky nekompetentní vlády, ale nemůžete ji vyměnit, protože volby zkrátka nejsou? Sdílejte prosím tento příspěvek a řekněte o tom svým přátelům. Teď je čas, aby se občanská společnost ozvala naplno.

P. S. Problematických věcí je v návrhu mnohem víc. Přečíst si o nich můžete zde.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku