Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

„Pane premiére, naši úspěšnou občanskou výzvu můžete podepsat, až budete dodržovat její obsah!“ vzkázal Milion Chvilek pro demokracii Andreji Babišovi

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

„Přečetl jsem si to, co Milion chvilek chce, a vůbec se nedivím, že to tolik lidí podepsalo. Mohli by to podepsat všichni. I já bych tyto obecné principy rád podepsal,“ napsal Novinkám premiér: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/i-ja-bych-to-rad-podepsal-prohlasil-babis-k-vyzve-milionu-chvilek-40303983

Tak to se PR týmu pana premiéra povedlo! Pan Prchal se zase ukázal. Rádi panu Andreji Babišovi umožníme podepsat se pod naši novou občanskou výzvu, pod níž je už 131 000 podpisů. Stačí k tomu, aby dodržoval její body:

  1. Začal respektovat demokratická pravidla a instituce.
  2. Přestal lhát a omluvil se za všechny minulé lži a křivé přísahy.
  3. Přestal s obcházením státu na daních a vysáváním dotací, které nejsou určeny pro něj a jeho agroimpérium.
  4. Vyřešil vlastní obrovský STŘET ZÁJMŮ = prodal Agrofert včetně médií a odvolal Marii Benešovou.
  5. Přestal plundrovat českou krajinu hektolitry chemie a zastropoval dotace pro agrobarony a velkofarmy. A také začal podporovat drobné zemědělce a šetrný přístup ke krajině.

A konečně, k jeho nesmyslné výmluvě se svěřenskými fondy:

  1. Předběžný audit Evropské komise ukázal, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Pan Babiš stále zůstává konečným příjemcem výhod a může se kdykoliv vrátit do čela Agrofertu. Zároveň ze své pozice spolurozhoduje o státních zakázkách - také pro Agrofert.
  2. Ve slovenském rejstříku koncových majitelů firem je uveden jako majitel Agrofertu Andrej Babiš. U nás takový rejstřík zatím nemáme, protože se pan premiér brání jeho přijetí.
  3. Skutečně nějaký Čech uvěří tomu, že pan Andrej Babiš nemá na své fondy vliv, když jejich dozorčí radě sedí jeho manželka a nejbližší přátelé?

To nejlepší, co může Andrej Babiš pro naplnění naší výzvy udělat, je odstoupit z funkce. Pokud tak neučiní do 31. 12. 2019, ohlásíme 7. ledna 2020 termín a způsob dalších protestů.

Lidé mohou podepsat naši novou výzvu na www.milionchvilek.cz, ať je naše společná odezva co nejsilnější.

Mikuláš Minář, předseda spolku Milion chvilek pro demokracii, řekl: „Tvrzení pana Andreje Babiše, že by rád podepsal naši novou výzvu, nás upřímně pobavilo. Nic proti tomu nemáme, pokud pan Babiš nejprve začne dodržovat obsah naší nové výzvy. Měl by začít respektovat demokratická pravidla, přestat veřejně lhát a křivě přísahat, měl by přestat obcházet stát na daních, přestat plundrovat českou krajinu. A především by měl vyřešit vlastní střet zájmů. Dokud to neudělá, působí to asi takovým dojmem, jako kdyby za minulého režimu nějaký estébák prohlašoval, že by hrozně rád podepsal Chartu 77 nebo Několik vět.“

Kontakty:
Mikuláš Minář, předseda a mluvčí spolku
Benjamin Roll, místopředseda a mluvčí spolku
Jan Piňos, kontakt pro média, [email protected]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku