Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Ředitel ČT Dvořák ve střetu zájmu není, ukázala Dozorčí komise ČT

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Vzpomenete si ještě na vyhrocené jednání Rady ČT, na které přišla radní Hana Lipovská v doprovodu policejní ochranky, protože údajně někdo usiloval o její život v souvislosti se “závažným zjištěním” o řediteli ČT Dvořákovi? Takže, obchodní vztahy mezi společností Gopas (ve které Dvořák vlastní majetkový podíl) a Českou televizí detailně prozkoumala Dozorčí komise ČT. A střet zájmů, ze kterého Lipovská ředitele Dvořáka obviňovala, dozorčí komise jasně odmítla. Cena služeb, které Gopas veřejnoprávní televizi fakturoval, byla zanedbatelná jak pro rozpočet technologické společnosti, tak pro rozpočet televize. ČT navíc u Gopasu služby objednávala i předtím, než se Dvořák stal ředitelem televize.

Fantastická konstrukce, podle které radní Lipovská odhalila “zločinné spiknutí”, kvůli kterému byla údajně v ohrožení života, se tak zřítila jako domeček z karet. A navíc jí celou tuto báchorku zničila právě ta dozorčí komise, pro kterou sama Lipovská hlasovala poté, co loni v rozporu se zákonem pomohla odvolat dozorčí komisi předešlou. Jestli si tedy myslela, že nová dozorčí komise bude poslušnější a ochotná hrát s ní hru vedoucí k odvolání generálního ředitele, tak se evidentně spletla.

Snahy o odstřelení Dvořáka tímto ale bohužel rozhodně nekončí. To jen Hana Lipovská dokázala, že je v nich ochotna zajít velmi daleko. Pro dosažení svého cíle, tedy odstranění nepohodlného vedení televize, je ochotná ignorovat zákon a lhát. Je dobré si to otevřeně říct a uvědomit si, jaké lidi do Rady ČT zvolila Poslanecká sněmovna. Boj o Českou televizi pokračuje. Už na začátku května budou zvoleni čtyři noví radní. Doufejme, že tentokrát budou mít vyšší morální kredit než Hana Lipovská (ačkoliv vzhledem k předvýběru volebního výboru o tom pochybujeme). Pokud ne, může k odvolání generálního ředitele dojít už velmi brzy.

#NezavislaMedia

Do voleb zbývá 167 dní.

Foto: Michaela Danelová, irozhlas.cz

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku