Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Přidejte se 13. února na MASOPUSTNÍ JÍZDU PRAHOU

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

> INFORMACE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME, ORGANIZAČNÍ POKYNY NA KONCI ČLÁNKU <

CO

Masopustní jízda v autech a happening. Kolona nazdobených alegorických vozů, které budou znázorňovat největší kauzy české vlády. Masopustní průvod je tradiční přechodový rituál mezi dvěma obdobími. Je to příležitost k veselým oslavám, ale také k protestu a ironickému zesměšnění mocných. Pojďme společně uzavřít kapitolu neschopné a arogantní vlády. Připravme cestu ke změně!

Podrobné informace o tom, jak bezpečně vyzdobit auto, jak dodržovat bezpečnost na vozovce a o servisu přímo na místě srazu najdete na konci článku.

KDY

Sobota 13. 2. / Sraz na místě 10.30 - 11:00 / Start Masopustní jízdy: 12.30

KDE

Sraz na parkovišti u Stadionu Evžena Rošického na pražském Strahově. Po projetí Prahou se kolona vrátí na stejné místo a proběhne zde závěrečná řeč i happening.

PROČ

Je čas vyjet do ulic a nahlas si připomenout nejzávažnější kauzy současné vlády. Proč? Protože tyto kauzy mohou jinak snadno zapadnout. Přitom rozhodující volby se kvapem blíží.

UDÁLOST NA FACEBOOKU

Klikněte >ZDE<

REGISTRACE VAŠEHO VOZU

Registrace není podmínkou účasti, ale moc nám pomůže při organizaci akce a zajištění jejího hladkého průběhu. Registrovat se můžete ZDE. Prvních 200 registrovaných posádek od nás dostane startovací masopustní balíček. Najdete v něm heliem plněné balonky s motivy vládních kauz a přilnavé folie na auto.

JAK SNADNO A RYCHLE NAZDOBIT AUTO NA MASOPUSTNÍ JÍZDU

Nazdobte svůj vůz podle kauzy, která Vás nejvíce štve a přidejte se. Výzdoba auta nemusí být náročná: omyvatelné fixy na popsání aut, balonky, vlajka z okénka nebo na střechu, transparent připevněný lepicí páskou... Fantazii se samozřejmě meze nekladou.

SPECIÁLNÍ OPATŘENÍ

Celá akce proběhne v autech. Díky tomu můžeme dodržet všechna nezbytná hygienická opatření a vyhnout se přímému fyzickému kontaktu. Prosíme, buďme k sobě ohleduplní.

NEMŮŽETE SE ZÚČASTNIT, ALE MÁTE CHUŤ MASOPUSTNÍ JÍZDU PODPOŘIT JINAK?

Pokud chcete podpořit realizaci a organizaci akce, tak budeme vděční za Váš dar. Stačí kliknout na následující odkaz: https://www.darujme.cz/projekt/1204282. Pokud nyní nemůžete nebo nechcete darovat, můžete sdílet mezi své přátele a známé facebookovou událost, aby se o jízdě dozvědělo co nejvíce lidí.

ŠLÁPNĚTE NA PEDÁL A PŘIDEJTE SE

Také Vám připadá, že ve vládě panuje totální chaos? Že arogance, neschopnost a papalášství vlády už přesáhly všechny meze? Je čas vyjet do ulic. Společně upozorníme na nejzávažnější kauzy vlády, které nesmí zapadnout. Zároveň připomeneme důležitost parlamentních voleb, které se nezadržitelně blíží. Právě v nich se rozhodne o dalším směřování naší země.

Zveme Vás na Masopustní jízdu v autech. V sobotu 13. 2. nazdobte svůj vůz podle kauzy, která Vás v současnosti nejvíce pálí. Odjezd automobilů je ve 12:30 z parkoviště Strahov v Praze (parkoviště Stadion Evžena Rošického). Tam můžete přijíždět s předstihem a dozdobit svá auta.

Masopust je čas sarkastického pohledu na stávající pořádky a mocnáře všech podob. Masopust je přechodový rituál, kterým se uzavírá jedno období a otevírá se výhled k období novému.

Na masopustní jízdu přivezeme alegorické vozy, které budou znázorňovat tyto kauzy:

  • Kauzu otrávené řeky Bečva a paralyzované vyšetřování (téma nezávislé justice a uneseného státu)

  • Babiše luxujícího náš stát (téma politiků ve střetu zájmů)

  • Problematickou Radu České televize (téma veřejnoprávních médií)

  • Dostavbu Dukovan hrozba závazků totalitním zemím (téma zneužití pravomocí prezidenta)

  • Nezvládnutou koronavirovou krizi, sliby místo činů a ignoraci potřebných

INSTRUKCE PRO ÚČASTNÍKY MASOPUSTNÍ JÍZDY

  • Přijíždějte mezi 10:30 - 12:00, ať stihneme včas vystartovat.

  • U vjezdu vás čeká recepce, kde ověří vaši registraci (pokud jste svůj vůz regostrovali - není to podmínkou - dostanete také startovací balíčky) a dobrovolníci Vás uvedou na parkovací místo.

  • Buďte prosím během příjezdu a registrace trpěliví, ohleduplní a dbejte instrukcí organizátorů. Pokusíme se vás odbavit co nejdříve. Děkujeme :)

  • Pokud přijíždíte se skupinou a chcete jet v koloně za sebou, přijeďte k registraci společně, na místě nebude k tvoření skupin prostor.

  • Po vjezdu do areálu si nalaďte frekvenci 104,2 FM, na které budeme vysílat celý happening a důležité informace.

  • Na místě je k dispozici stánek s občerstvením a toalety.

  • Během jízdy prosím dodržujte bezpečné rozestupy, pravidla silničního provozu a případně pokyny organizátorů a policie ČR

  • Aby vaše ozdobená vozidla mohla na komunikaci a do provozu, musí splňovat pravidla daná zákonem, který najdete ZDE. Na pozemních komunikacích je třeba, dodržovat tato pravidla:

    • výzdoba uvnitř auta nesmí omezovat a ohrožovat řidiče ani ostatní pasážery a nesmí bránit řidiči ve výhledu.

    • vnější výzdoba auta nesmí omezovat stabilitu a ovladatelnost vozidla a musí být pevně uchycena, aby během jízdy nic neopadávalo.

    • vnější výzdoba - předměty, které lze snadno přehlédnout - jednotlivé tyče, roura apod., nesmějí po straně přečnívat

    • pokud vnější výzdoba přesahuje vpředu nebo vzadu o více než 1 metr nebo přečnívá-li z boku vnější okraj obrysových světel více než o 400 mm - musí být přečnívající konec nákladu označen červeným praporkem o rozměrech nejméně 300 x 300 mm,

    • vnější výzdoba nesmí zakrývat stanovené osvětlení, odrazky, registrační značky, vyznačení nejvyšší povolené rychlosti

Děkujeme Vám, že budete tyto zásady dodržovat.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku