Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Online demonstrace již dnes

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Již za několik hodin začne první online demonstrace v ČR. K živému vysílání spolku Milion chvilek pro demokracii se bude možné připojit od 18 hodin prostřednictvím platforem Facebook a YouTube. V současné době není možné se bezpečně scházet na jednom místě, i tak je ale velmi důležité, aby lidé mohli vyjádřit svůj názor. Formát demonstrace zůstane zachován. Se svými projevy vystoupí celá řada osobností, včetně politiků. Namísto tribuny však promluví ve virtuálním prostoru.

V jednotlivých částech programu se před kamerou vystřídají účastníci listopadových demonstrací roku 1989, umělci, odborníci i zástupci opozičních demokratických politických stran. Naše pozvání přijali Olga Sommerová, Monika Pajerová, Daniel Münich, manželé Klusovi, Milan Šteindler, Adéla Elbel a další. Ze zástupců politické scény pak promluví Vít Rakušan (předseda hnutí STAN), Ivan Bartoš (předseda Pirátů), Miroslava Němcová (senátorka ODS), Marian Jurečka (předseda KDU-ČSL) a Markéta Pekarová Adamová (předsedkyně TOP 09).

Diváci a demonstrující se budou moci do průběhu akce zapojit a „ozvat” se pomocí komentářů, sdílení, nebo posílání textových vzkazů přes SMS bránu. Součástí programu je také odstartování odpočtu 11 měsíců do voleb a zahájení Roku změny. Roku, ve kterém české občany čeká celá řada aktivizačních akcí a projektů, jejichž cílem je vítězství demokratických politických stran ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Po skončení živého přenosu bude předseda spolku Milion chvilek Benjamin Roll připraven zodpovědět dotazy týkající se online demonstrace i plánů na Rok změny. Srdečně zveme novináře k setkání ve 20 hodin u Rudolfina.

Jiří-Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku: „V poslední době se bohužel událo mnoho věcí, které musíme pojmenovat a se kterými se nemůžeme smířit. Online protest nám momentálně dává více možností, jak vyjádřit nesouhlas. Tímto způsobem se mohou bez obav zúčastnit všichni - ti z rizikových skupin i ti, kteří by mohli ohrozit své blízké. Navíc umožňuje ještě snadnější zapojení lidí po celé republice a v zahraničí. Virtuální prostor je proto velice silný nástroj, díky kterému se společně můžeme postavit za demokratické myšlenky roku 1989.”

Další informace:
Odkaz na web: https://www.milionchvilek.cz/demonstrace
Odkaz na youtubový přenos: https://www.youtube.com/watch?v=58iFVMfYLZM
Odkaz na facebookovou událost, na které bude v 18 hodin zahájen živý přenos: https://www.facebook.com/events/372263030886628/

Kontakty:
Benjamin Roll, předseda a mluvčí spolku
Jiří-Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku, [email protected]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku