Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

KAMPAŇ ODVAHA VOLIT STARTUJE

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Odvaha volit je aktivizační kampaň Milionu chvilek pro demokracii pro krajské a senátní volby. Cílem kampaně je vytvořit z těchto voleb celospolečenské téma a pomoci tomu, aby se volební účast zvýšila alespoň o 5 % voličů, kterým záleží na demokracii. Ústředním nástrojem kampaně je speciální web www.odvahavolit.cz, kde se občané mohou do výzvy zapojit.

2. a 3. října 2020 se uskuteční krajské a senátní volby. V posledních krajských volbách byla volební účast pouhých 35 %. Takto nízká účast neodpovídá významu těchto voleb a spolek si proto předsevzal, že cílem kampaně je posílení demokratických stran a zvýšení celkové účasti nejméně o 5%.

Zapojit se mohou příznivci prostřednictvím speciálního webu www.odvahavolit.cz. Na této interaktivní stránce bude mít každý možnost se zaregistrovat a zapojit do připravených výzev. Spolek Milion chvilek pro demokracii v kampani vychází z myšlenky, že nestačí jít pouze volit, ale je nutné také aktivně přizvat ostatní, aby se k volbám připojili.

Tomu je přizpůsobený i obsah webu. Na webu najdete edukační materiály či videa vysvětlující důležitost voleb. Každému, kdo projeví zájem, bude k dispozici zdarma též propagační produkty v podobě placek, plakátů, tkaniček či bannerů. Na webu budou dále dostupné manuály, nápady a tipy pro šíření kampaně mezi kolegy, známé a kamarády. Každý registrovaný uživatel bude moci na svém seznamu plnit výzvy, kterými odvahu volit pomůže šířit dál.

Kampaň bude spolek rozšiřovat prostřednictvím svých sociálních sítí a hashtagu #odvahavolit. Stejně tak během celého zářijového měsíce spolek Milion chvilek využije pomoci mnoha dobrovolníků a organizátorů místních skupin Milionové sítě z celé republiky.

Spolek Milion chvilek pro demokracii dlouhodobě zdůrazňuje potřebu politické změny. Účast i výsledky krajských a senátních voleb mimo jiné ukážou, zda mají aktivní občané a demokratičtí politici vůli a sílu této změny dosáhnout a zda jsou připraveni na sněmovní volby, které nás čekají v roce 2021. Spolek proto doufá, že velká vlna zapojení občanské společnosti pomůže tomu, aby říjnové volební výsledky byly počátkem společenského i politického obratu naší země.

Benjamin Roll, mluvčí Milionu chvilek pro demokracii se vyjádřil:

“Krajské a senátní volby nejsou jen přípravnou zkouškou před volbami sněmovními, ale také už ony samy výrazně ovlivní další směřování naší politiky. Pravidelně nízká volební účast při těchto volbách neodpovídá závažnosti pravomocí a vlivu krajských zastupitelstev a významu senátu. Proto chceme své úsilí v příštím měsíci plně věnovat tomu, aby se co nejvíce občanů, kterým záleží na demokracii, odhodlalo a šlo volit. Chceme pomoci uspět těm politikům, kteří nelžou, nekradou, nestraší a nejsou ve střetu zájmů. Překonat sám sebe, opustit komfortní zónu a jít nejen volit, ale také mluvit s ostatními o důležitosti voleb vyžaduje odvahu. Tu chceme prostřednictvím této kampaně v lidech probudit.”

Kontakty: Mikuláš Minář, předseda a mluvčí spolku

Benjamin Roll, místopředseda a mluvčí spolku

Dominik Müller, kontakt pro média, [email protected], +420 608 530 900

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku