Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Co chystáme na rok 2020?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku
  1. Chceme být ještě lepším HLÍDACÍM PSEM POLITIKŮ a bránit čtyři červené čáry.

Pokud to bude možné, rozšíříme svůj tým o člověka, který bude mít na starost pouze obranu nezávislé justice (včetně monitoringu legislativy) a o dalšího člověka na obranu veřejnoprávních médií. Odborníka na problematiku střetu zájmů, veřejné správy a financí, jsme již našli. Je nám ctí oznámit, že od ledna 2020 se do našeho týmu přidá LEO STEINER, který před lety statečně upozornil na rozkrádání ROP Severozápad a který před pár měsíci musel opustit práci poté, co odmítl vyplatit kvůli možnému střetu zájmů milionovou dotaci pro Agrofert. Na něj se též budou moci obracet všichni úředníci s žádostí o pomoc či konzultaci, budou-li mít podezření na nezákonný postup státní správy. Neobejdeme se také bez kvalitního právníka, a to i vzhledem k tomu, že nehorázných lží, útoků a pomluv na naši adresu stále přibývá – naposledy nás předseda komunistů Vojtěch Filip dokonce obvinil z teroristického útoku na nemocnici.

  1. Chceme se zaměřit na VZDĚLÁVÁNÍ ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI.

Jedním z nejvážnějších problémů naší doby je informační záplava, v níž se čím dál tím více lidí topí. V novém roce proto zaměstnáme analytičku, která bude mít na starosti důležité informace shromažďovat a přehledně třídit. Rádi bychom v roce 2020 zpřístupnili veřejnosti přehlednou mapu všech problémů, lží a nesplněných slibů Andreje Babiše, aby si každý mohl díky pár kliknutím kdekoliv a kdykoliv ověřit fakta. Tato fakta chceme zpracovávat i zábavnou formou ve formě krátkých videí. Je třeba, aby co nejvíc lidí bylo v obraze. Je třeba, aby se co nejvíc mladých lidí začalo zajímat o politiku.

  1. Chceme rozvíjet CELOREPUBLIKOVOU SÍŤ PRO DEMOKRACII.

Co je na naší aktivitě skutečně unikátní? Její celorepublikový rozměr. Pojem „pražská kavárna“ se díky stovkám zapojených měst, městysů, vesnic a vesniček stal mrtvou nálepkou. V novém roce chceme začít tuto síť mnohem aktivněji budovat, což se neobejde bez minimálně pětičlenného týmu koordinátorů, kteří budou aktivně objíždět celou republiku a pomáhat místním věci rozhýbat. Chceme po celé zemi nalézt a proškolit stovky místních koordinátorů, kteří budou připraveni se kdykoliv ve své obci zapojit a svolat akci na obranu či podporu demokracie. Tato ohniska občanské aktivity mají pro své okolí neocenitelný význam. Chceme je propojit a podporovat. A ve spolupráci s nimi chceme v roce 2020 uspořádat po celé republice více než 200 mimopražských besed, diskusí a koncertů, na které chceme zvát jak odborníky, tak známé osobnosti.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku