Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Čemu se Chvilky aktuálně věnují?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Čemu se Chvilky aktuálně věnují?

A kde se případně můžeme potkat?

  • Na sobotu 24.2. chystáme společně s organizacemi Paměť národa, Člověk v tísni a Evropský kongres Ukrajinců velké shromáždění na Staroměstském náměstí Společně za Ukrajinu, abychom demonstrovali naši přetrvávající solidaritu vůči Ukrajincům a Ukrajinkám. Mimo jiné na akci vystoupí prezident ČR Petr Pavel.

  • A co teď? Česko proti nejistotě! Realizujeme dlouhodobý projekt Česko proti nejistotě, v rámci kterého vyjíždíme na pozvání našich místních organizátorů Milionové sítě pravidelně do regionů po celé ČR, kde s námi sdílíte vaše obavy a nejistoty a společně debatujeme o tom, jak se jako jednotlivci můžeme zapojit do demokratického procesu a jak si vzájemně naslouchat tak, aby nás odlišné žité zkušenosti jako společnost nerozdělovaly, ale spojovaly.

  • Občané proti dezinformacím. Společně s Milionovou sítí pořádáme v krajích besedy, přednášky a workshopy na téma boje s dezinformacemi. Propojujeme je s odborníky a odbornicemi na téma dezinformací a informační gramotnosti.

  • Aktivně sledujeme vývoj kolem korespondenční volby! Informujeme o důležitých aspektech projednávání a snažíme se vyvracet dezinformace, které se s volbou často spojují. Také upozorňujeme na to, že strašení zahraniční zkušeností nemá žádný pevný základ.

  • A co víc, od začátku tohoto týdne můžete na našem webu najít všechno, co jste potřebovali vědět ke korespondenční volbě, ale báli jste se zeptat. Všechny důležité informace hezky na jednom místě.

  • Už v červnu tohoto roku se budou konat volby do Evropského parlamentu. Naším cílem je bojovat proti dezinformacím, které se s Evropskou unií ve veřejném prostoru pojí, monitorovat zachovávání demokratických principů všech zúčastněných politických stran a motivovat občany k vyšší volební účasti.

  • ”Vždyť já nemůžu nikdy nic změnit”! Dlouhodobě nabízíme zdarma wokshopy se studentstvem základních i středních škol o demokracii a občanské angažovanosti. Pravidelně vyrážíme do škol debatovat se studenty a studentkami o jejich vztahu k politice a veřejnému dění.

  • Pravidelně vycházejí naše politické aktuality Zůstaň v obraze, v rámci kterých informujeme o dění na (nejen) české politické scéně.

  • Monitorujeme sliby současné vlády, zasazujeme se o to, aby byly dodržovány, a případně upozorňujeme na některé nedůvěryhodné kroky. Aktuálně například sledujeme kauzu kolem premiéra Fialy a Podnikatelské družstevní záložny.

  • Vytváříme síť aktivních občanů skrze regiony ČR, se kterými jsme v neustálém kontaktu, jednou za 14 dní se s nimi online scházíme a debatujeme nad společnými aktivitami. Podporujeme jejich nápady, spolupracujeme na projektech (např. na přednáškách o dezinformacích nebo akcích k různým výročím) a propojujeme je s dalšími aktivními jednotlivci a organizacemi.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku