Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Tohle jsme zažili poprvé. Evropští poslanci si osahali moc Andreje Babiše (Respekt.cz)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

TOHLE JSME ZAŽILI POPRVÉ. EVROPŠTÍ POSLANCI SI OSAHALI MOC ANDREJE BABIŠE (Respekt.cz)

(Odkaz na celý článek)

„Předsedkyně delegace a výboru pro rozpočtovou kontrolu, německá lidovkyně Monika Hohlmeier, absolvovala desítky podobných cest a řekla, že výhrůžky tohoto typu zažila jenom dvakrát. Poprvé, když zástupci výboru odjeli na zjišťovací misi do Řecka po ekonomické krizi, a podruhé nyní v Česku." (...)

“Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu nám řekl, že premiér odmítá respektovat závěry jeho úřadu. Řekl mu, že absolutně nesouhlasí s tím, co šéf NKÚ říká a že nemá patent na rozum. Takový přístup premiéra vůči klíčové kontrolní instituci státu pro mě byla novinka." dodala Holanďanka Lara Wolters. (...)

Označení, že něco zažila v Česku “poprvé”, pak padlo několikrát i z úst Moniky Hohlmeier - mimo jiné ve chvíli, kdy citovala odpověď Andreje Babiše, který odmítl schůzku s europoslanci s tím, že není součástí managementu fondů, a tudíž ke schůzce nevidí důvod. Otrlejší maďarský europoslanec Sándor Rónai k tomu stručně poznamenal, že si všiml “určitých podobností mezi Orbánem a Babišem.”

Skutečně perfektní reprezentace naší země v zahraničí. Potkáme se v neděli v 17:00 na Staroměstkém náměstí: Postavme se rozvratu institucí! - Demonstrace Praha

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku