Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zlom v radě ČT

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

A máme o důvod víc, proč se v pondělí sejít na online demonstraci - Rok změny: Začínáme! (největší on-line demonstrace). Závažný.

Ve středu přišel první útok z Rady České televize, zplundrované na jaře poslanci ANO, KSČM a SPD volbou nových členů. Noví radní prosadili odvolání důležitého orgánu, a to narychlo, bez diskuze, bez projednání důvodů a možná i v rozporu se zákonem! Odvoláním dozorčí komise ztrácí Česká televize důležitého partnera pro projednávání strategických a ekonomických otázek, v době, kdy ho opravdu potřebuje. Hlavně však “nová” Rada ČT zkouší, co si může dovolit.

“V Radě ČT se během uplynulých několika měsíců zformovala nová pohodlná většina a jejím neformálním lídrem je podle všeho místopředseda Pavel Matocha; ve stínu nemíní zůstat ani vždy přičinlivá Hana Lipovská, případně další. To hlavní ale je, že takto silná skupina radních může managementu vcelku efektivně házet klacky pod nohy, případně ho v pravou chvíli „sestřelit“,” říká bývalý člen Rady ČT Vratislav Dostál.

Nezávislá veřejnoprávní televize je klíčovou institucí v demokratické společnosti. O to důležitější v dnešní době plné fakenews a politiků ovládajících mediální trh. Pojďme se proti pokusům o její ochromení ozvat. Prosíme, sdílejte a přidejte se v pondělí 16. listopadu v 18:00 a odstartujme společně Rok změny.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku