Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

VÝZVA: SAMI, ALE SPOLEČNĚ

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Ano, situace je vážná. A bude hůř.

Drahocenný čas a důvěru lidí vláda neodpustitelně promarnila. Místo aby včas připravila jasný plán, podcenila situaci navzdory všem varováním a prognózám. Premiér v srpnu a září opět ukázal, že popularita a předvolební průzkumy jsou pro něj důležitější než lidské životy. Myslel jen na sebe.

Proto se nyní obracíme na vás všechny. Znovu to musíme zvládnout sami.

SAMI, ALE SPOLEČNĚ.

Buďme OHLEDUPLNÍ: Zatněme zuby a dodržujme opatření, má to smysl. Myjme si ruce, nosme roušky, udržujme rozestupy. Nainstalujme si e-roušku, spolupracujme s hygieniky. Omezujeme se pro lidi, jejichž život či zdraví je v ohrožení, ne kvůli Andreji Babišovi. Přehlcení nemocnic není dobré pro nikoho.

Buďme LASKAVÍ: Přistupujme mile, s úctou a s respektem k druhým lidem i sami k sobě. Stres, strach a nejistota jsou náročné pro každého. Pojďme vnést do společnosti klid a solidaritu. Potřebujeme se

navzájem.

Používejme KRITICKÉ MYŠLENÍ: Sledujme důvěryhodná média a odborníky z oboru. Ověřujme si informace z různých zdrojů a zachovejme chladnou hlavu při čtení frustrujících zpráv. Nepodléhejme záměrně vyhroceným titulkům.

Buďme ODVÁŽNÍ a ZODPOVĚDNÍ: Ztělesňujme hodnoty, kterým věříme. Buďme pozorní ke svému okolí, nabízejme pomoc lidem kolem sebe. Situace je vážná, nenechme v tom zdravotníky, sociální pracovníky a všechny další z první linie samotné.

Věříme, že i na vládu dojde. Nejpozději po odeznění krize se musí přihlásit k odpovědnosti a odejít. A jestliže vláda odpovědnost nepřevezme, pak my - občané - musíme udělat vše pro to, aby v blížících se volbách skončila!

V minulém století bylo zapotřebí překonat dvě války a dvě totality. Dnes je před námi nová výzva. Pandemie koronaviru a její zdravotní, ekonomické, sociální a společenské důsledky. Zvládneme to kvůli sobě a svým blízkým i pro budoucí generace. Krizi překonáme.

Překonáme ji SAMI, ALE SPOLEČNĚ!

Poznámka: text ke stažení také v pdf podobě

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku