Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Vy ještě nemáte dost?!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Vy ještě nemáte dost?!
9.6.2020 | 18:00 | Staroměstské náměstí

UDÁLOST NA FACEBOOKU | PLAKÁT KE STAŽENÍ
MAPA AKCÍ 9. 6. | SEZNAM AKCÍ 9. 6.

9. 6. 2020 NÁMĚSTÍ A NÁVSI PO CELÉ REPUBLICE
REGISTRACE AKCE VE VAŠÍ OBCI ZDE

Nalijme si čistého vína. Tato vláda poškozuje naši zemi. Tato vláda poškozuje miliony lidí. Je třeba se proti tomu důrazně ozvat.

Andrej Babiš a jeho vláda kašlou na lidi. Hrabou jen pod sebe. Starají se jen o své vlastní zájmy. Jak se to projevuje?

Třeba tím, že vláda sice kvůli koronaviru na dva měsíce zavřela soukromým vlastníkům jejich firmy a zastavila ekonomiku, ale “zapomněla“ do ní nalít peníze. Místo slíbených 1200 miliard vláda zatím rozdala pouhých 30. To je zločin, protože lidem a firmám bylo především třeba pomoci rychle. Když přijdou o práci nebo zkrachují, už je pozdě. Čeká nás bolestivá ekonomická krize. Kterých pár vybraných firem to se státní podporou přečká v pohodě?

Nebo když vláda namísto podpory českých podniků poslala 10 miliard za nákupy do Číny. A co zakázky pro firmy bez zaměstnanců, pro firmy v exekucích nebo pro hlavního sponzora hnutí ANO? A k tomu ještě snaha taková šméčka narychlo a pod rouškou koronaviru novým zákonem legalizovat.

Aby toho nebylo málo, teď ještě vláda narychlo tlačí nejdražší zakázku v historii České republiky – nové bloky v Dukovanech za stovky miliard. Vláda ji chce právě teď, najednou a netransparentně, protlačit během pár dní a bez veřejné diskuse. Kdo zaplatí průtahy, prodražení stavby a drahou elektřinu za fixní cenu? My všichni. Kdo zajistí, že strategickou zakázku, která nás ovlivní na 50 let, nedostane Rusko nebo Čína? Nikdo.

Vzpomínáte na to, jak chtěl Andrej Babiš během koronaviru potají přijmout zákon, který by zakryl skutečného majitele Agrofertu? Tak v pondělí 1. června ho vláda chce projednat znovu. Jak to dopadne, co myslíte?

Do toho Andrej Babiš privatizuje jednu instituci za druhou. Naposledy dosadil své lidi do Rady České televize, ačkoli má být tento orgán nezávislý na politicích. Jaká budoucnost asi čeká nezávislá média u nás?

KDE TO JSME? KAM SE TO ŘÍTÍME?

Situace je vážná. To však neznamená, že máme rezignovat. Právě naopak! Musíme být občansky aktivní. Zároveň je třeba zaměřit pozornost na demokratické strany.

Odpovědností nás občanů je pravdivě a hlasitě pojmenovat problémy. Odpovědností politických stran je nabídnout řešení. V tom je můžeme podpořit. Je ale načase se i otevřeně ptát: “Co chystá opozice? Kdy představí plán, jak tohle vše zastavit a porazit Babiše ve volbách?” Bez silné pozitivní alternativy se totiž nic nezmění.

POJĎME TYTO OTÁZKY POLOŽIT NAHLAS. POJĎME POŽADOVAT ODPOVĚDI I ODPOVĚDNOST

V úterý 9. června po celé republice. V Praze se setkáme v 18:00 na Staroměstském náměstí.

Z bezpečnostních důvodů budeme tak jako v Izraeli udržovat na náměstí dvoumetrové rozestupy a z ohledu na ostatní si vezmeme roušky. Každý, v kom to vře, ať si přinese transparent s otázkou pro vládu.

Budeme se ptát:
Vy ještě nemáte dost?
Vy ještě nemáte dost nahrabaných peněz?
Vy ještě nemáte dost nakumulované moci?
Vy ještě nemáte dost institucí obsazených svými lidmi?
Vy ještě nemáte dost peněz vysátých z veřejných zdrojů?
Vy ještě nemáte dost mezinárodní ostudy?
Vy ještě nemáte dost oblbování a strašení lidí?

My toho totiž dost máme!
Další palčivé otázky najdete zde.
Pozvěte prosím své přátele. Pokud se nemůžete zúčastnit, sdílejte svou otázku vládě na sítích s hashtagem #PtameSeVlady.

P. S. Od 8. června se smí shromažďovat až 500 osob. Toto nařízení se ovšem nevztahuje na veřejná shromáždění, na nichž jsou dodrženy bezpečnostní rozestupy, což potvrdil i ministr vnitra Hamáček: „Je možné pořádat akce podle shromažďovacího zákona bez omezení za předpokladu, že budou dodržena nařízení tykající se maximálního počtu osob ve skupině a dodržování odstupu a dalších nařízení.“ [Zdroj]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku