Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Staň se sirénou - generální ministávka

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Sirény varují před nebezpečím nebo upozorňují, že se stalo něco hodně špatného. Vždy každou první středu v měsíci probíhá zkouška sirén, aby byla jistota, že nás dokáží varovat. Ve středu 4. 7. poprvé nezazní zkouška sirén, ale skutečné varování, že se stalo něco špatného.

Byla jmenována vláda v čele s trestně stíhaným agentem StB v obrovském střetu zájmů, vláda odborníků typu Taťány Malé, vláda závislá na komunistické straně, která se stále hlásí k odkazu své totalitní předchůdkyně. A to vše právě v roce 2018 - v roce velkých národních výročí. Je to pošlapání toho nejlepšího z naší historie a plivanec na všechny oběti komunismu.

Týden před hlasováním o důvěře pro tuto polokomunistickou vládu, ve středu 4. 7. přesně ve 12:00 dej ostatním vědět, že se stalo něco opravdu špatného. Staň se pro ostatní sirénou. Vyrob si jednoduchý transparent a během varovného znění sirén s ním stůj pět minut na jakémkoliv veřejném místě. Řidiče v automobilech vyzýváme k pětiminutovému troubení.

Jaký to má smysl? Je důležité nemlčet. Každý z nás může svým postojem něco malého změnit. Třeba jen povzbudit přátele, kolegy, spolužáky či kolemjdoucí k větší odvaze. Tento typ protestu bude pravidelný. Dokud bude nepřijatelná situace trvat, budeme na ni reagovat tímto jednoduchým nesouhlasem. Každou první středu v měsíci budeme ve 12:00 pět minut držet transparent k aktuální situaci. Kdo má odvahu a možnost, ať protestuje i v práci či ve škole, stačí jen mlčky stát.

Pokud se najde dost lidí, kteří věnují 5 minut měsíčně, tak se brzy všem Čechům při zvuku sirén ihned vybaví, kdo a jak nám vládne a že to není normální. Cílem je tedy jediná věc: nezvyknout si, nesmířit se, nepřijmout nepřijatelné. Přidejte se ať jste kdekoliv a sdílejte fotky Vašich protestů s hashtagy #nesouhlasim a #stansesirenou. Díky!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku