Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Roušky budou. Nebudou. Budou. Budou, až budou...

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

ROUŠKY BUDOU. NEBUDOU. BUDOU. BUDOU, AŽ BUDOU...

Tohle hovoří za vše.

Omezit sociální kontakt je důležité a je to na místě. Avšak to nejdůležitější - zajistit respirátory a roušky pro zdravotníky + masivní a rychlé testování - zatím vláda bohužel absolutně nezvládá.

P. S. Souhlasíme s názorem, že je po celé Evropě velká poptávka po rouškách, pročež je obtížné je sehnat.

Avšak nerozumíme tomu, proč se 1/ AB už na konci ledna odmítl koronavirem zabývat - když to požadovala opozice - už tehdy snad bylo možné začít se připravovat, 2/ Proč nelze roušky rychle vyrobit či nakoupit - Čína jich denně vyrobí 110 milionů a ČR jim posílá 43 tisíc nyní, když to už Čína nepotřebuje. 3/ Proč ani nyní po dvou týdnech od prvního případu v ČR vláda stále neví, kdo roušky potřebuje, kdo je má a kdo nemá a komu je třeba je distribuovat. 4/ Proč se AB snaží na koronaviru získat PR body a neustále opakuje, že jsme nejpřísnější na světě a o krok před ostatními - vždyť kvůli nedostatečnému testování ani nevíme, kolik nakažených vlastně je. 5/ Proč AB rozpouštěl státní rezervy, aby vylepšil opticky rozpočet. Teď státní rezervy chybí. Jak mu potom mají občané důvěřovat?

Nejde o kritiku pro kritiku. Jak jsme řekli - vládní opatření omezující sociální kontakt je důležité a je na místě. Avšak v této oblasti vláda selhala a není nic špatného na tom to bez jakéhokoliv démonizování konstatovat. Doufejme, že roušky nakonec budou a snad i dříve než za tři týdny. Nikdo si nic jiného nepřeje.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku