Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

ROK ZMĚNY: Největší online demonstrace

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Doma, a přesto veřejně. Sami, a přesto společně. Milion chvilek pořádá největší online demonstraci, ke které se může připojit každý, třeba z obýváku. V pondělí 16. listopadu, v předvečer Dne boje za svobodu a demokracii, se bude konat živá demonstrace formou videopřenosu.

Pandemie je na svém vrcholu. COVID-19 už od ledna utlumuje veřejný život a tím spíše veřejná shromáždění. Budoucí negativní bezpečnostní, ekonomické, sociální a společenské důsledky nelze odhadovat. Spolek Milion chvilek pro demokracii podporuje myšlenku se semknout a tuto krizi společně překonat. Stejně tak je ale zásadní, aby občané dali společně najevo svůj názor. Není možné se sejít osobně na Letné. I tak je však důležité, aby občané byli stále slyšet a vidět. Milion chvilek pro demokracii proto pořádá online demonstraci, které se občané budou moci zúčastnit přímo z bezpečí svých domovů.

Loni spolek Milion chvilek pro demokracii vyzval opoziční strany, aby přišly s plánem vedoucím k vítězství demokracie ve volbách do Poslanecké sněmovny. Tento rok se potvrdilo, že autoritářský přístup nevede nikdy k ničemu dobrému. Aby společnost krizi zvládla, tu politickou stejně jako tu koronavirovou, potřebuje se semknout. Živé vysílání spolku tak umožní, aby se občané sešli veřejně, sami, a přesto společně. NASTÁVÁ ROK ZMĚNY. Českou společnost čeká 11 měsíců, ve kterých bude třeba dokázat, že arogance a střet zájmů do politiky nepatří.

Benjamin Roll, předseda a mluvčí Milionu chvilek pro demokracii se vyjádřil: „Rok 2019 byl rokem protestů, 2020 zase rokem krize. 2021 ale bude rokem změny a nové naděje. Současná pandemická krize odhalila zároveň hlubokou krizi politickou. Čeká nás klíčový rok a je potřeba napnout všechny síly k tomu, aby ve sněmovních volbách skutečně ke změně došlo. Demokratické strany musí zvítězit. 16. listopadu proto odstartujeme Rok změny."

Jiří-Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku: „Pýcha, s jakou vláda představovala úspěch z první vlny, předcházela pád. Pan premiér v srpnu a v září vyměnil včasnou reakci za svůj politický prospěch. Selhání způsobené jeho sobecky-autokratickým chováním musíme nyní překonat silou občanské společnosti: solidaritou a společným pocitem odpovědnosti. Stejně jako na jaře. Není možné ani zodpovědné se osobně scházet, ale nutnost hlasitě ukázat na problém, je snad ještě větší, než kdy dřív. Proto 16. listopadu organizujeme online protest!”

Další informace ohledně programu a možnostech připojení se dozvíte již v pondělí 9. listopadu z našeho newsletteru a webu.

Kontakty:
Benjamin Roll, předseda a mluvčí spolku
Jiří Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku
Dominik Müller, kontakt pro média, [email protected]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku