Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Proč demonstrujeme online?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

dostáváme řadu otázek, proč je náš protest pouze online. Asi všichni vidíme, co se kolem nás děje. Kvůli koronaviru se do virtuálního prostoru přenesla všechna možná setkání, ať už v práci nebo mezi přáteli.

Jistě, nikdo nám nemůže bránit, abychom se na náměstí sešli. Shromažďovací právo je nedotknutelné. Ale je to opravdu nejlepší a nejsilnější způsob, jak demonstrovat naše názory a postoje? Cílem demonstrace přece není jen abychom se sešli na jednom místě, nýbrž abychom demonstrovali své názory a postoje. Protesty přece nejsou o místě, o velikosti davu, ale o slovech, která zaznívají a ke kterým se hlásíme.

V poslední době se, bohužel, událo tolik věcí, které musíme pojmenovat a se kterými se nemůžeme smířit. Online protest nám v současné době dává více možností, jak vyjádřit nesouhlas. Tímto způsobem se mohou bez obav zúčastnit všichni z rizikových skupin i ti, kteří by mohli ohrozit své blízké. Navíc se mohou ještě snáz zapojit i lidé po celé republice a v zahraničí. Virtuální prostor je proto velice silný nástroj, jak se společně postavit za demokratické myšlenky roku 1989.

Své názory a postoje budou moci všichni demonstrovat svojí přítomností, komentováním, sdílením nebo posíláním online-transparentů přes SMS bránu! No, a nejen to…

Formát online demonstrace nám dává mnohem více možností, jak společně odstartovat Rok změny. Během tohoto roku se budeme potkávat i ve fyzickém světě!

Buďte s námi u začátku Roku změny v pondělí 16. listopadu v 18:00. Rok změny: Začínáme! (největší on-line demonstrace)

Děkujeme a těšíme se na Vás v pondělí,

Jiří-Jakub Zévl,

místopředseda spolku Milion chvilek

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku