Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Pozvánka na demonstrace

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Náš hlas musí být slyšet. Je za pět minut dvanáct.

Půl roku po volbách dělá vláda bez důvěry čistky ve státní správě. Půl roku se tato vláda opírá o hlasy komunistů a rasistů. Půl roku má všechna ministerstva pod palcem trestně stíhaný agent StB. Půl roku po volbách se tento pán snaží ovládnout policii České republiky. Půl roku po volbách se stupňují útoky na novináře a tlak na politické ovládnutí České televize.

Zavírat oči před aktuálním vývojem politické situace v ČR je luxusem, který si už nemůžeme dovolit. Je třeba jasně a srozumitelně pojmenovat největší problém – a tím je osoba Andreje Babiše. Premiér v demisi, který se k České republice chová jako ke své vlastní firmě a vůbec přitom nebere ohledy na demokratické principy, na nichž je tato země postavena, se sám od sebe před ničím nezastaví. Udělá vše pro to, aby dosáhl svého.

Nejsme ničí vazalové. Nemusíme slepě přihlížet a nechat se šikanovat. Nikdo nemá mandát k tomu, aby si s touto zemí dělal, co se mu zachce. Je úkolem občanů dát svým voleným zástupcům najevo, aby respektovali pravidla hry – a pokud se jim to nelíbí, musí odstoupit. Tak to v demokratické společnosti funguje.

Ukažme Andreji Babišovi, že naši zemi nedostane zadarmo. Je čas vyjít do ulic! Hned teď, a potom znovu a znovu, dokud to bude potřeba. Nevzdáme se.

Plně respektujeme odlišné názory. Nejsme reprezentanty konkrétního politického proudu, strany či hnutí. Jediné, co nás spojuje, je neochota pasivně přihlížet, jak se naše země ubírá současným směrem – od demokracie k putinovskému autoritářství, od svobody zpět k totalitě. Nepovažujeme za nutné demonstrovat pokaždé, když se nám něco nelíbí, ale teď už je situace příliš vážná. Chceme slušnou politickou reprezentaci, která se bude starat o prosperitu naší země a jejích obyvatel. Chceme žít ve zdravém, demokratickém prostředí.

Přidáváme se proto k demonstracím, které byly po celé republice svolány na pondělí 9. dubna.

Zároveň vyzýváme všechny občanky a občany ČR, kterým osud této země není lhostejný – nebojte se dát svůj názor najevo. Má to smysl!

DÍKY VŠEM LIDEM DOBRÉ VŮLE!

Seznam měst, kde se demonstrovalo

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku