Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Němá demnostrace / debata – videosestřih

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Delší verze

V úterý 22. 5. 2018 v 18:00 se uskutečnila v Praze a na dalších místech po celé ČR unikátní "Němá demonstrace" proti Andreji Babišovi. Jejím cílem bylo poukázat na Babišův strach z veřejné diskuse s občany.

    1. 2018 o nás Andrej Babiš řekl: „…tito lidé nechtějí vést debatu a argumentovat. Já s tím nemám problém.“ Vyzvali jsme ho tedy k veřejné diskusi ZA ÚČASTI VEŘEJNOSTI A NOVINÁŘŮ. Naši výzvu nejprve přijal a pozval nás na Úřad vlády. Posléze se však ukázalo, že ji ve skutečnosti odmítl. Je ochoten se sejít pouze bez novinářů a veřejnosti – za zavřenými dveřmi. Člověk, který se zaklíná transparentností, tak již počtvrté odmítl transparentně odpovědět občanům na jejich otázky. Káže vodu a pije víno. Proč se bojí konfrontace se studenty? Proč se bojí kamer? Bojí se také pravdy? Nemá co odpovědět? Neumí? Nechce? Nemůže? Nedokáže?

I němí však mohou protestovat!

Na Staroměstském náměstí jsme vytvořili působivou scénu - přes pět set lidí stálo mlčky se zalepenou pusou 15 minut bez hnutí. Před sochou mistra Jana Husu, který položil svůj život za Pravdu. Poté jsme se vydali průvodem před Úřad vlády. Premiér nepřišel. Proto jsme si mlčky zaskandovali. Nakonec jsme před Úřadem vlády vytvořili ZEĎ NÁŘKŮ z otázek, na které nám Babiš neodpověděl a z názorů, které jsme mu nemohli sdělit.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku