Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Kdo je Pavel Matocha, předseda Rady ČT?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

To, že Mafra hájí Babiše, neznamená, že Česká televize má bránit vládu. Pavel Matocha zjevně nechápe nezávislost České televize.

Nový předseda Rady ČT a kvazinovinář z premiérova mediálního impéria Pavel Matocha kritizuje Českou televizi za to, že nehájí vládu, ale rozhodnutí Bruselu. Zřejmě tím naráží na audit Evropské komise ke střetu zájmů jeho šéfa. Jako by nestačilo, že Andreje Babiše hájí armáda ministrů a úředníků. Podle Matochy by tuhle špinavou práci měla dělat i veřejnoprávní média.

„Zaznívají-li výzvy po tom, aby ČT hájila vládu proti Bruselu od Vás, jako od autora médií ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše, nelze se ubránit podezření, že se tak snažíte ovlivnit zpravodajství ČT o střetu zájmů Andreje Babiše,” napsal dnes Michal Klíma v otevřeném dopise Pavlu Matochovi jménem české pobočky Mezinárodního tiskového institutu.

V čele Rady tak stojí člověk, který evidentně nerozumí nebo spíš nechce rozumět roli České televize a jejího vztahu k vládnoucí garnituře. ČT je ze zákona nezávislá na vládě a politicích a ani Rada do jejího programu nesmí zasahovat. Pavel Matocha svými veřejnými výroky ukazuje nejen neznalost zákona, předvádí zejména logiku, která funguje v Mafře: “O šéfovi jedině dobře.”

Nesmíme dopustit, aby podobná logika zavládla v ČT. Veřejnoprávní média nepatří politikům, ale občanům. Buďme připravení hájit Českou televizi i v novém roce. Do voleb totiž zbývá ještě 296 dní. #rokzmeny

P.S. Když se Pavel Matocha zaštiťoval svoji mnohaletou novinářskou praxí, nějak zapomněl zmínit pár věcí. Třeba že porušuje zákon nebo etická pravidla novin, pro která píše. Více o tom zde https://hlidacipes.org/ondrej-neumann-novy-sef-rady-ceske-televize-matocha-porusuje-zakon-i-novinarskou-etiku-a-lze/

Otevřený dopis zde: https://www.czipi.cz/?p=233

Zdroj: https://blog.aktualne.cz/blogy/milan-smid.php?itemid=38451

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku