Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Braňme Českou televizi!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Jaký lepší dárek dát české demokracii k jejímu svátku?

Jeden z výdobytků demokratického státu, který jsme si v roce 1989 vybojovali, je nezávislá veřejnoprávní televize. Za komunismu se dala sledovat akorát televize státní, plná propagandy komunistické strany. Veřejnoprávní televize umožňuje šíření ověřených informací, kvalitní veřejnou debatu i prostor opomíjeným tématům, které nejsou pro soukromé televize a jejich majitele dostatečně atraktivní.

Právě nyní, kdy si připomínáme výročí boje za svobodu a demokracii, je na Českou televizi vyvíjen obrovský tlak. Jak asi víte, minulý týden byl z iniciativy nových členů v Radě ČT nečekaně odvolán klíčový odborný orgán, a to bez zdůvodnění a v rozporu se zákonem.

Proto vyzýváme všechny, kdo mají tu možnost, přijeďte dnes, 17.11. ve 14.00 na auto protest vyjádřit, že vám osud České televize není lhostejný. Ukažme společně, že jsme připraveni nezávislost veřejnoprávních médií bránit. S ohledem na hygienické opatření je možné se protestu účastnit jedině v autě.

Pokud se nemůžete zúčastnit, pošlete prosím email se svými otázkami či pochybnostmi vzhledem k odvolání dozorčí komise přímo Radě ČT na adresu [email protected].

Díky!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku