Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Nechtěli jsme na to ani reagovat, ale bohužel musíme. Tenhle "pokus o vtip" totiž už zvládnul nadělat dost velké škody. Možná jste to už zaslechli. Demonstrace 17/11 byly samozřejmě zaplacené! Vyplácelo se rovnou 2500,- na ruku. V podstatě i náhodným kolemjdoucím. Zaplatit třicet tisíc lidí nás stálo 75 milionů!

Absurdní? Ano, absurdní. To byl také zřejmě cíl pana pisatele. Asi by to bylo v pořádku, kdyby nad článkem a pod článkem byl velký nápis "SATIRA". Jenomže tam není. A o těchto věcech se prostě nežertuje. Z pokusu o vtip se stala zbraň hromadného ničení - hromadný mail mezi seniory. Tuhle pohádku už si přečetlo 75 tisíc lidí. A věřte tomu, že půlka z nich to bere vážně (mailů nám přišlo opravdu opravdu hodně). Ať už to byl záměr, nebo ne, články takového druhu naprosto přesně zapadají do strategie dezinformační války, protože vytvářejí spekulativní dojem: "Kdoví, jak to celé bylo. Na každém šprochu, pravdy trochu. Přece by si to někdo jen tak nevymyslel...". Vymyslel.

Vyzýváme proto autora, aby neprodleně označil svůj článek na několika místech slovem SATIRA a v úvodu se omluvil za to, že jeho článek uvedl v omyl desetitisíce lidí. Jinak budeme nuceni bránit se soudně, protože nechceme řešit podobné blbosti po každé demonstraci.

Žádáme také novináře, aby se pokusili autora kontaktovat a získali jeho vyjádření a stanovisko. Ideální by bylo, kdyby vše uvedl na pravou míru na kameru. Škody, které napáchal, se však v žádném případě už nepodaří napravit, neboť jakákoli "omluva a oprava" se samozřejmě nedostanou ke všem čtenářům původního blogu.


Pár faktických poznámek na závěr:

  • Ne, neutratili jsme za demonstraci 75 milionů.
  • Ne, neplatí nás ani Soros, ani Kalousek, ani Bakala. A nenosíme jejich odznáčky. Akce jsou placeny díky darům stovek drobných dárců, našich signatářů. Máme transparentní účet.
  • Demonstrace trvala i s pochodem od 14:30 do 17:15. V 17:45 bylo náměstí prázdné. Opravdu tam nečekalo pár tisíc lidí do 20:00 na výplatu v postranní uličce.
  • ANO, jak jste si všimli, dovolili jsme si natisknout letáky s nápisem DEMISI, které pomohly vytvořit silné vizuální sdělení. Tyto letáky byly však rozdány až na Staromáku, nikoli (přítulnými krasavicemi) už na Hradčanském náměstí. .

A konečně - co je tak nepochopitelného na tom, že lidé chodí svobodně demonstrovat? Ve Francii zdraží benzin o dvě koruny a do ulic vyjdou statisíce lidí, hoří auta, zranění, mrtví. U nás je premiérem trestně stíhaný estébák, oligarcha ve střetu zájmů, který se netají autoritářskými sklony, který uklidil vlastního syna na Krym a kterému nedůvěřuje 60% obyvatel. Je tak zvláštní, že proti němu 17/11 demonstruje z přesvědčení třicet tisíc lidí? Zvláštní je spíš to, že těch lidí není 300 000!


EDIT: Asi 15 hodin po zveřejnění tohoto příspěvku se autor blogu skutečně omluvil, uznal svou chybu a článek zřetelně opatřil vysvětlením, že jde o výmysl a pokus pobavit. Ceníme si toho, že se k vlastnímu selhání (nedomyšlenosti možných důsledků takového článku) postavil jako chlap.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku