Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Aktualita: Co nám vadí? #PtameSeVlady

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

CO NÁM VADÍ? #PTAMESEVLADY

Díky všem, kdo se zapojili do kladení otázek vládě! ;-)  #PtameSeVlady

Co nám vadí?

  1. Nedostatečná ekonomická pomoc – přímá pomoc nejmenší v Evropě! Navíc ušitá na míru velkým podnikům typu Agrofertu, ne malým a středním firmám, živnostníkům a OSVČ. Proč?

  2. Zmatená komunikace bez plánu vytváří chaos a strach. Kadeřnictví pro psy o měsíc dříve než pro lidi? Roušky v autě? V restauraci? Budeme otevírat školy, nebo nebudeme? A kdy? Mámě nějaký plán?

  3. Absolutní mrhání našimi penězi. Všimli jste si? Neuvěřitelné nákupy Ministerstva zdravotnictví: Zakázka za miliardu pro firmu bez zaměstnanců a bez nákladů. Zakázka za 300 milionů pro firmu, jejíž jednatel má na krku 11 exekucí a bydlí na úřadě. Nákup respirátorů FFP2 za 1047 Kč za kus (20× více než běžná cena). Obrovská zakázka pro největšího sponzora hnutí ANO. Je to do očí bijící.

  4. Lidé v první linii bez potřeb – zdravotníci a lidé v sociálních službách často stále nemají dostatek ochranných pomůcek. Na jejich fungování jsme přitom závislí – jsme připraveni? Bez jejich vybavenosti to odnesou ti nejslabší a nejkřehčí – starší lidé a nemocní.

  5. Nedostatečná příprava na druhou vlnu. Dosavadními plošnými opatřeními jsme velmi draze získali čas. Jak jsme jej využili? Jak zamezíme novému šíření? Podle odborníků testujeme málo a s výsledky se pořádně nepracuje. Co když přijde druhá vlna? Opět plošně zavřeme celou ekonomiku? To je neuvěřitelně drahé a mělo by to drtivý dopad na všechny občany.

Tohle nás pálí, na tohle nám chybí odpovědi. Proto klademe otázky! Zapojit se může jednoduše každý. Stačí sdílet fotku Vaší otázky nebo video s hashtagem #PtameSeVlady.

Otázky roztřídíme, předáme vládě a budeme požadovat odpovědi. Doba hájení skončila. Pojďme se ozvat. Rouška není náhubek.

Odkaz na článek České televize: Proti postupu vlády protestovali lidé v Praze a Brně. Vnitro chystá zakázku na ochranné pomůcky za 1,4 miliardy

 Odkaz na Facebook: https://www.facebook.com/milionchvilek/posts/1416545805219560

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku